3 χρόνια χωρίς SEO


Αν και έχω σταματήσει να ασχολούμαι επαγγελματικά με το SEO (και έχω βρει την υγειά μου) μου έχει μείνει κουσούρι και παρακολουθώ τι γίνεται στο χώρο του SEO και συζητάω συχνά με διάφορους συναδέλφους. Πολλοί με ρωτάνε: “Μα τι κάνεις και είσαι σταθερά 7 χρόνια στη πρώτη σελίδα της Google με τη πιο ανταγωνιστή λέξη κλειδί της αγοράς του SEO "προώθηση ιστοσελίδων" και μάλιστα αρκετές φορές στη πρώτη θέση?!”

Και λέω: ΤΙΠΟΤΑ!

Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι ο,τι προσπαθούν να πιέσουν την ιστοσελίδα τους να ανέβει κατατάξεις σε σύντομο χρονικό διάστημα κάνοντας υπερβελτιστοποίηση και πλακώνονται ειδικότερα στο link building νομίζοντας ο,τι κάθε μέρα η google τσεκάρει τα backlinks και με κάθε καινούργιο link, αυτομάτως ανεβαίνει θέσεις.

Στη ορολογία του SEO αυτό λέγεται OVER-SEO και έχει αρνητικά αποτελέσματα ειδικά με τις αλλαγές που έχει κάνει η google τα τελευταία χρόνια.

Κάποτε αυτές οι γρήγορες κινήσεις είχαν αποτελέσματα αλλά με το καιρό η google τις αποδυνάμωσε και το αποτέλεσμα για τη περίπτωση μου τώρα είναι ως εξής:

Την ιστοσελίδα seotzis.gr την έχω παρατημένη 3 χρόνια!

  1. Δεν έχω αλλάξει κάτι, ούτε έχω ανανεώσει το περιεχόμενο.
    (Μπορείτε να δείτε πως ήταν από το ιστορικό του archive από το 2015 https://web.archive.org/web/20151212001714/http://www.seotzis.gr/)
  2. Δεν έχω βάλει κανένα backlink. Ταυτόχρονα μπορείτε να δείτε με το εργαλείο ahrefs ο,τι έχω τα λιγότερα συνολικά backlinks σε σχέση με τον ανταγωνισμό στις 3 πρώτες σελίδες της google.
Δηλαδή μιλάμε για τα 2 πιο σημαντικά κριτήρια του SEO: ΟΧΙ περιεχόμενο και ΟΧΙ backlinks!
Αυτή τη στιγμή 2019 βρίσκεται στη πρώτη θέση με τη λέξη "προώθηση ιστοσελίδων"!

Πωσ γένιν αφτό?

Η απάντηση είναι απλή. Δεν ανεβαίνω εγώ αλλά οι υπόλοιποι πέφτουν με αυτά που κάνουν! Απλά παραμένω στην ίδια θέση κατάταξης χωρίς να κάνω κάτι.

Το SEO είναι σαν ένα λουλούδι. Για να μεγαλώσει και να ανθίσει, χρειάζεται σωστό πότισμα και φροντίδα. Αν το υπερ-ποτίσεις και το κλαδεύεις κάθε μέρα, θα το καταστρέψεις!

ΟΧΙ ΑΛΛΟ SEO!