Ποιος είμαι, τι κάνω

Χομπίστας του SEO!
Ξεκίνησε η όλη ιδέα για τη πλάκα σε ένα σουβλατζίδικο συζητώντας με φίλους για το SEO, να δω και γω τι είναι αυτό το SEO και γιατί γίνεται τόση μεγάλη φασαρία, πριν 4-5 χρόνια, ακούγοντας οτι οι SEOτζήδες παίρνουν τρελά λεφτά.

Τότε άρχισα τα πειράματα βάση αυτών που διάβαζα από Ελληνικές και ξένες σελίδες και forums, αφιερώνοντας αρκετό χρόνο και ξενύχτια. Τα πρώτα πειράματα πέτυχαν τόσο γρήγορα που δε το περίμενα. Αυτά τα πειράματα φέρανε άλλα πειράματα και πάει λέγοντας.

Ενώ η όλη φάση ξεκίνησε για πλακά και είχα πει οτι ΔΕ θα το κάνω επάγγελμα, χωρίς να το καταλάβω είχα ήδη τους πρώτους πελάτες μέσα από τα πειράματα. Αυτοί οι πελάτες φέρανε άλλους πελάτες χωρίς να το κυνηγήσω. Όταν το αντιλήφθηκα οτι είχε αρχίσει να με παίρνει η κατηφόρα και το SEO πλέον δεν ήταν ένα χόμπι, σταμάτησα να δέχομαι οποιαδήποτε πρόταση συνεργασίας, συνεχίζοντας απλώς να πειραματίζομαι γιατί με τους πελάτες δεν είχα χρόνο.

Στη πορεία έτυχε να γνωρίσω συναδέλφους και επαγγελματίες από το χώρο, μαθαίνοντας περισσότερα πράγματα και τι "παίζει" στην αγορά εργασίας. Έτσι μου ήρθε η ιδέα να δοκιμάσω να εργαστώ σε αντίστοιχες εταιρείες ως ακόμα ένα πείραμα του SEO όπως και έγινε. Οι εμπειρίες πολλές, ευχάριστες και δυσάρεστες αλλά το πιο σημαντικό, επιβεβαιώθηκα οτι το SEO μπορεί να είναι μόνο ένα χόμπι και όχι επάγγελμα!

Καμένος με το SEO. Γράφοντας "καμένος" εννοώ οτι όντως είμαι καμένος αφού δεν έχει περάσει μέρα που να μη το σκέφτομαι. Προχωράω στο δρόμο και σκέφτομαι ποιο θα είναι το επόμενο πείραμα, γιατί δε πέτυχε το πείραμα και άλλα διάφορα. Κάψιμο εντελώς! Δεν υπάρχει θεραπεία, το έχω ψάξει... ;)

Το όνομά μου SEOτζής ξεκίνησε για πλάκα από τα επαγγέλματα σουβλατζής, μπετατζής, ταξιτζής, νταβατζής κτλ αλλά στη πορεία καθιερώθηκε κι έτσι με φωνάζουν οι συνάδελφοι και ο κύκλος των seoτζήδων.