Προώθηση ιστοσελίδων - SEO (Search Engine Optimization)

Τι είναι η Προώθηση ιστοσελίδων;;

Η Προώθηση ιστοσελίδων είναι η προώθηση όπως στη πραγματική ζωή. Όπως θα έχετε ακούσει γενικά ένας μάνατζερ λέει σε μια τραγουδίστρια:"Αγάπη μου, έλα σε μένα και γώ θα σε προωθήσω για να σε κάνω διάσημη και να σε ξέρει όλος ο κόσμος!" 

Ουσιαστικά είναι το μανατζάρισμα μιας ιστοσελίδας, όπου "όλος ο κόσμος" είναι το Google, επειδή το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών του διαδικτύου, χρησιμοποιούν τη μηχανή αναζήτησης της Google ως κύριο εργαλείο αναζήτησης πληροφορίων, λόγο των έγκυρων αποτελεσμάτων. Έτσι όλος ο κόσμος εμπιστεύεται τη Google για να ψάξει οτιδήποτε.

Για το λόγο αυτό οι μάνατζερ του διαδικτύου χρησιμοποιούν το Google ως μέσο προώθησης που πολλοί μάλιστα το λένε Internet Marketing - Διαφήμιση Ιστοσελίδων. Το Internet Marketing είναι γενικά η προώθηση ενός προιόντος ή μια επιχείρηση ή μιας ιστοσελίδας στο internet, με κάθε μέσο. Όπως διαφημίσεις, email, facebook... Η Google, βλέποντας λοιπόν ότι έχει λεφτά η υπόθεση, φτιάχνει το σύστημα adwords με την οποία ζητάει λεφτά από τον διαφημιζόμενο ώστε σε κάθε αναζήτηση σχετικά με το προϊόν του, να εμφανίζει μια διαφήμιση για την ιστοσελίδα του, χρεώνοντας τον κάθε κλικ που γίνεται από τον υποψήφιο "πελάτη".

Η κίνηση αυτή της Google, της φέρνει πολλά έσοδα αφού όπως είπαμε όλος ο κόσμος μπαίνει εκεί και όπως και στη πραγματική ζωή, όπου παρακολουθεί κόσμος, υπάρχουν και λεφτά από τις διαφημίσεις όπως για παράδειγμα η τηλεόραση.

Για τους διαφημιζόμενους όμως υπάρχει μια "μαύρη τρύπα" όσο αφορά τη χρέωση της υπηρεσίας adwords, γιατί δε μπορεί να είναι σίγουρος ο επιχειρηματίας αν θα έχει αποτέλεσμα το κλικ που θα κάνει ο υποψήφιος "πελάτης", πληρώνοντάς το στη Google.

Φανταστείτε δηλαδή να έχετε ένα κατάστημα eshop με ρολόγια, κάθε υποψήφιος πελάτης να ψάχνει στο Google με τη λέξη "ρολόγια" και να του εμφανίζεται η διαφήμιση σας με την υπηρεσία adwords και αν τη πατήσει να σας χρεώνει η Google με 0,25 ευρώ! Έτσι αν υπάρχουν 500 άτομα το μήνα που από περιέργεια ψάχνουν για ρολόγια απλά να χαζέψουν, (γιατί για αγορά είναι δύσκολο στις εποχές που ζούμε) τότε η Google θα σας χρεώσει 500 x 0,25 = 125 ευρώ/μήνα, χωρίς εσείς να έχετε πουλήσει ούτε ένα! Συμφέρει λέτε ;;;

Η τεχνική η οποία εκμεταλλεύεται το Google ως μέσο προώθησης ονομάζεται SEO (Search Engine Optimization).